Hillegom - Wonen in de duin- en bollenstreek

Zegt u Hillegom, dan denkt u direct aan bloembollen en de bollenstreek. Met ruim 22.000 inwoners ligt de gemeente in het midden van de beroemde duin- en bollenstreek. Het dorp onderscheidt zich door de vele historische bollenschuren in de omgeving die nog zijn overgebleven. Er heerst een rustige, landelijke sfeer.

Van alles te doen

Er is van alles te beleven in Hillegom. In het pittoreske dorpscentrum zijn bijzondere speciaalzaken te vinden. Wandel langs een van de oudste huizen van Hillegom ‘Het Klokgeveltje’ (1634) en bekijk op De Houttuin ‘De Grote Pomp’, een natuurstenen pomp uit 1740.

Parken

In Hillegom zijn verschillende groene parken te vinden, zoals het heempark. Ook kan u herten spotten in het hertenpark van Hillegom. Vanuit Hillegom kunt u vele kanten op voor een mooie fiets- of wandeltocht en zelfs tochtjes op het water zijn mogelijk. De Amsterdamse Waterleidingduinen bevinden zich op 20 minuten afstand van Hillegom.

Strand

Wandelen door het bos, uitwaaien op het strand, fietsen door het glooiende duinlandschap, het kan allemaal in Hillegom. En wilt u de drukte opzoeken? Historische steden als Haarlem en Leiden liggen in de nabije omgeving.

Bereikbaarheid

Hillegom heeft een zeer goede bereikbaarheid. Met het openbaar vervoer (streekbussen) en de aanwezigheid van een lokaal NS Station bent u zo in het hart van het dorp. Via de autowegen (A4, A44 en de N206, N208 en N205) zijn steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag goed bereikbaar. Hillegom is ook prima te bereiken per fiets. In de hele streek vindt u prachtige fietsroutes.

Elzenhof Hillegom "De inclusieve wijk voor jong en oud"

Elzenhof Hillegom

Time

Reistijd Arrow

Close

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand


Arrow

Filters:

Filters wissen Filters wissen

Elsbroek

De wijk Elsbroek met circa 6.500 inwoners is vernoemd naar de verdwenen buitenplaats Elsbroek (ca. 1640). Elsbroek is onderverdeeld in vijf buurten: De Leidsestraatbuurt, het Olympiakwartier, het Schilderskwartier, de Wendes en het Hemen.

Woonzorgzone

In Elsbroek is een woonzorgzone gecreëerd. De kern van de woonzorgzone wordt gevormd door het Dienstencentrum Elsbroek en het Woonzorgcentrum Bloemswaard. Het Woonzorgcentrum bestaat uit onder andere 66 zorgwoningen. In het dienstencentrum bevinden zich vooral zorg-gerelateerde aanbieders. Van fysiotherapeuten tot een polikliniek en kinderdagverblijf. De directe omgeving voorziet in ruime (gratis) parkeermogelijkheden en binnen een kleine straal zijn diverse voorzieningen voorhanden. De wijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Elzenhof, De inclusieve wijk voor jong en oud”

Contactpersonen Elzenhof

Desiree Broekhuis - Stuvel
Verkoopmanager

Desiree Broekhuis - Stuvel

Heemborgh Makelaars
Makelaar

Heemborgh Makelaars