Nieuwsbrief nieuwbouwproject Elzenhof

Geplaatst op 01-12-2020

Het verleden en heden van Elzenhof
In de wijk Elsbroek worden voorbereidingen getroffen voor nieuwbouwproject Elzenhof. Het wordt de meest duurzame woonwijk van Hillegom. De plannen voor de woonblokken met rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen zijn in een vergevorderd stadium. Ook voor de huurappartementen is veel belangstelling getoond. Zodra een en ander definitief is, leest u het als eerste in Elzenhof|Nieuws.

Elzenhof is klaar voor de toekomst. Maar in dit eerste nummer blikken we ver terug. Immers, Hillegom en omstreken kende een roemrijk verleden.

Elsbroek
In de bollenstreek stonden vroeger vele landhuizen en buitenplaatsen. De wijk Elsbroek is vernoemd naar de verdwenen buitenplaats De Hofstede Elsbroek (ca. 1650) gebouwd in opdracht van Jean Six. Net als de fortuinlijke familie Six zochten schatrijke kooplieden uit de grote steden hier hun rust en ontspanning. Helaas hebben vrijwel alle landhuizen de tand des tijds niet doorstaan. Het landhuis van de Keukenhof is blijven staan omdat de eigenaar destijds als enige weigerde te verkopen. Gelukkig maar, want alle opgekochte landhuizen en hun landerijen en bossen werden met de grond gelijk gemaakt. Alles werd afgegraven om plaats te maken voor zandvlaktes met enorme bollenvelden.

  De Hofstede ElsbroekElzenhof
Van Elsbroek naar Elzenhof is niet zo’n heel grote stap. Bij het ontwerpen van de nieuwe woonwijk werden door de architect ‘hofjes’ ingetekend. Als verwijzing naar buitenplaats Elsbroek en om het intieme karakter van de hofjes te onderstrepen ontstond bijna als vanzelf de naam: Elzenhof. Een mooie aanvulling op de reeds bestaande buurten: Ringoevers, Leidsestraat, Olympiakwartier, Wendes, Schilderskwartier en Hemen.

Wist u dat...

Hillegom 5 woonwijken en 22 buurten heeft?
Het inwonersaantal van Hillegom met 12% gegroeid is? De gemeente heeft nu ruim 22.000 inwoners.
6.500 Hillegommers naar volle tevredenheid wonen in Elsbroek?
dat 84% van alle woningen in Hillegom gebouwd werden vóór 2000?


Blijf Elzenhof | Nieuws volgen. In onze volgende nieuwsbrief gaan we nader in op het plan en de woningen. 

  • Nieuwsbrief nieuwbouwproject Elzenhof

“Elzenhof, De inclusieve wijk voor jong en oud”

Contactpersonen Elzenhof

Desiree Broekhuis - Stuvel
Verkoopmanager

Desiree Broekhuis - Stuvel

Heemborgh Makelaars
Makelaar

Heemborgh Makelaars