Nieuwsbrief Elzenhof Hillegom, naamgeving woningen

Geplaatst op 04-12-2020

Hillegom heeft een lange traditie van bollen kweken. In het voorjaar is het volop genieten van de prachtige uitgestrekte velden met kleurrijke bloemen als narcissen, hyacinten en tulpen, maar ook in de nazomer zijn er allerlei soorten te bewonderen. Net zo bijzonder als de vele soorten bolgewassen zijn ook de fraai ontworpen koopwoningen in Elzenhof. Wij hebben ze bijzondere namen gegeven met, hoe kan het ook anders, een leuke knipoog naar mooie bloemsoorten. Mogen wij u voorstellen?

GALANTHUS
18 Geschakelde twee-onder-een-kapwoningen

Wie vindt ze niet lief en mooi? Sneeuwklokjes in de sneeuw. Zo vroeg en pril, zoals haar kopje net boven de sneeuw uitkomt. Het sneeuwklokje bloeit als eerste in het voorjaar en kondigt de lente aan. De wetenschappelijke naam van het sneeuwklokje is Galanthus en betekent letterlijk ‘melkwitte bloem.’ In Nederland zijn meer dan 19 soorten bekend. Het sneeuwklokje staat symbool voor hoop, (opnieuw) ontwaken en lenteverwachting. Voor de 18 geschakelde twee-onder-een-kapwoningen kunt u veel ruimte en luxe verwachten. En wat zijn ze mooi!
DAHLIA
1 Rijwoning

Dahlia's zijn er in vele uitbundige kleuren en bloemvormen. De Dahlia is niet alleen één van de oudste bolbloemen, het is ook een veelzijdige bloem met vele toepassingen. De zomerkoningin schittert straks misschien wel in uw tuin op Elzenhof. Dahlia’s zijn een lust voor het oog, een prachtig schouwspel van kleuren en vormen. Op blauw na zijn alle kleuren verkrijgbaar. De bloem staat symbool voor weelde, onbestendigheid, kracht en goede smaak ‘voor altijd de jouwe’. Slechts 1 bijzondere tussenwoning in Elzenhof vernoemen wij naar de even bijzondere Dahlia.ANEMONE
17 Rijwoningen

Was Anemona een nimf aan het hof van de godin Flora? En werd de god van de wind verliefd op Anemona waardoor ze veranderde in een bloem? Of zijn het de tranen van Aphrodite die rolden op de aarde en veranderden in bloemen? Laten wij het houden op een bloem die beweegt bij het minste windzuchtje. Anemonen bloeien in het voorjaar en najaar en er zijn meer dan 120 soorten bekend. De paarse, blauwe en rode anemoon zijn het meest voorkomend. De 17 Rijwoningen aan het water hebben wij vernoemd naar deze veelzijdige bloem.MUSCARI
13 Rijwoningen

Ze bloeit van lichtblauw naar donker hemelsblauw en oorspronkelijk komt ze uit Turkije en de Kaukasus, de Muscari Armeniacum. We hebben het over Blauw Druifje. Een voorjaarsbloeier die prachtig combineert met andere voorjaarsbloeiende bloembollen. De Muscari heeft belvormige bloemetjes, gevormd in trossen. De donkerblauwe soort komt het meest voor. Maar tegenwoordig zijn ze ook in het wit, geel, roze en zelfs meerkleurig te krijgen. De 13 rijwoningen Muscari combineren prachtig met de andere woningtypen in Elzenhof.Tot zover deze nieuwsbrief. In een volgende nieuwsbrief informeren wij u graag over de voortgang en de toe te passen gevelstenen. Voor vragen kunt u met mij contact opnemen.

  • Nieuwsbrief Elzenhof Hillegom, naamgeving woningen

“Elzenhof, De inclusieve wijk voor jong en oud”

Contactpersonen Elzenhof

Desiree Broekhuis - Stuvel
Verkoopmanager

Desiree Broekhuis - Stuvel

Heemborgh Makelaars
Makelaar

Heemborgh Makelaars